Råvaror och smaker

När vi komponerar våra menyer utgår vi inte bara från säsongens råvaror. Vi utgår lika ofta från vinet. Vilka smaker är tongivande, ska vi matcha eller möta, ska det linjera eller rensa. Nästa steg är att se vilka råvaror som är i säsong, hur vi kan tillaga dom på bästa sätt och hur kan vi smaksätta. Kanske behövs ett syrligt tillbehör, kanske lite mer sötma? När vi smakat oss fram har vi till slut en meny som vi gärna både serverar och berättar om. Vi strävar efter det rena och enkla, prioriterar hög kvalitet och vårdar de små nyanserna. Och passar till de viner som vi är sugna på att bjuda er på.

Vår aktuella meny

Förrätter
Burrata med lokala tomater och hasselnöt – 100:-

Lokala betor och chèvre – 100:-

Skafferiets charkfrestelse – 100:-

Huvudrätter

Torskrygg med säsongens godsaker –  220:-

Majskyckling med primörer – 185:-

Risotto och sparris – 175:-

Risotto och melanzana – 165:-

Isterband med primörer – 175:-

Köttbullar serveras med pasta och tomatsås (endast barn) 125 kr

Dessert

Skafferiets ostfrestelse 100:-

Pannacotta och säsongens bär – 90 kr